Vi har sett dem förut. I Sverige är nog Visbyvågen från färjan Destination Gotland den mest kända. Men även i Ystad där jag växte upp lämnar Bornholms katamaranen efter sig små potentiella longboard vågor. Vågen ni ska få höra om nu är dock unik på många sätt!

Ira Wowen kommer ursprungligen från Santa Cruz, California. Efter College flyttade han till Berlin trots vetskapen om att det inte fanns någon surf i den tyska huvudstaden. Men så en dag såg Ira ett stor lastfartyg passera utanför en av Berlins hamnar, och i kölvattnet reste sig en nästan overkligt syn.

Den dagen förändrade allt. Det fanns en våg i Berlin! Men var den surfbar? Som konstnär och filmskapar såg Ira naturligtvis ett ofrånkomligt projekt framför sig. När han även fick veta att fartyget som skapade vågen var gammalt och snart skulle tas ur bruk blev det uppenbart att vågen förmodligen inte skulle finnas kvar så länge till. Projektet fick därför namnet ”Surf Berlin – The Quest For The Last German Wave”.

En perfekt våg, i Berlin, som är utrotningshotad, och som ingen surfat tidigare. Otroligt men sant! Vi ser fram emot Iras dokumentärfilm om ”The Quest For The Last German Wave” som kommer någon gång under 2013.

Don’t beat so fast heart. It’s only a dream you know. The big wave has passed.

— Ira Mowen

 

Dokumentärfilm – Teaser

 

Läs mer om Surf Berlin
» surfberlin.com

Surf Berlin på Facebook
» facebook.com/SURFS.NACH.OBEN

Foto
» The Lone German Wave (Vimeo)