Kanarieöarna är en älskad turistdestination för många svenskar. Tack vare surfintresset har säkert även du besök någon av de små fina öarna väster om Afrikas kust. Dessvärre hotas de nu av att bli ännu en i raden av förstöra naturområden i den allt desperatare jakten efter den sinande oljan. Provborrningar på 1500m djup, mitt mellan Fuerteventura och Lanzarote, är planerade till den 15 november. Något vi har skrivit om tidigare – Rädda Kanarieöarna från oljan.

Borrningarna måste så klart stoppas! Därför samlades för några veckor sedan drygt 100.000 människor på Kanarieöarna och i 50 städer runt om i världens i en gemensam manifestation mot borrningarna. Påtryckningar fortsätter nu med en namninsamling som bl.a. WWF, Greenpeace, Surfrider Foundation och Clean Ocean Project ställt sig bakom. Gör som drygt 200.000 andra, skriv under namninsamlingen och sprid till dina vänner!

Vill du stötta lite extra kan du dessutom köpa en Clean Ocean Project T-shirt och hjälp vår partner i kampen mot oljebolagen.

 

Save Canarias ”Ingen oljeprospektering på Kanarieöarna”
Savecanarias.org

Facebook – Save Canarias UK
Facebook.com/pages/Save-Canarias-UK/870098149670445

Clean Ocean Project
Cleanoceanproject.org