Nyligen fick en av Statoils oljeplattformar på Nordsjön evakueras p.g.a en gas och oljeläcka. Dessa incidenter blir allt vanliga när vi i jakten på den sinande oljan blivit tvungna att leta allt djupare på havets botten efter det svarta guldet. Ingen har väl glömt den tragiska olyckan i Mexikanska gulfen våren 2010 då BPs oljerigg Deepwater Horizon exploderade. Något som resulterade i det största oljeutsläppet världen har skådat, än.

Som vi skrev om i somras planerar även den Spanska regeringens att genomföra provborrningar utanför Kanarieöarna kust, i ett desperat försök att krama ut ytterligare några droppar av den sinande oljan. Detta är naturligtvis idioti då öarna inte skulle överleva en potentiell olycka med oljeutsläpp som följd. Värdet på naturen och den lokala turistnäringen överstiger många gånger om de få nedsmutsade Euro som Spanska staten skulle lyckas tjäna på ett eventuellt oljefynd. Som tur är finns det organisationer som Fuertuventura-baserade Clean Ocean Project som jobbar mot provborrningarna. De är en av organisationerna bakom initiativet ”Save Canarias – Ingen oljeprospektering på Kanarieöarna”.

Naturligtvis vill vi stötta Clean Ocean Project i deras fortsatta arbete och har därför inlett ett samarbete med dem. Vi kommer fortsätta att beveka frågan om oljeutvinningen utanför Kanarieöarna här på EcoSurf. Dessutom har vi fått förmånen att sälja deras ekologiska t-shirts för att ytterligare dra in pengar till projektet samt skapa ytterligare uppmärksamhet även på våra breddgrader om deras kamp.

T-shirtarna finns i 4 färger (vit, grön, blå, kaktus) och kostar just nu 295 kr/st.

Köp en idag och stötta Clean Ocean Project du med!

cop-eco-tshirt-vit-151x201cop-eco-tshirt-gron-153x201cop-eco-tshirt-bla-150x201cop-eco-tshirt-kaktus-155x2