Samtidigt som världens bästa surfare körde järnet i Keramas under ”Oakley Pro Bali” hölls ett annat evenemang lite längre söderut på ön. För 6:e året i rad anordnades nämligen ”Big Bali Eco Weekend”, ett event som är tänkt att öka förståelsen för hur viktig ett rent Bali är för lokalbefolkningen, turismen och den närliggande miljön.

”Big Bali Eco Weekend” hålls årligen på Kuta Beach, en strand som de flesta säkert har hört talas om. Det är också strand på Bali, och förmodligen i hela Indonesien, som har drabbats hårdast av turisternas och även lokalbefolkningens nedskräpning. Jag är nog inte den ända som varit tvungen att avbryta en kvällssession på Kuta Beach p.g.a. allt skräp som flöt omkring i lineupen.

Under ”Big Bali Eco Weekend” jobbar mer än 200 frivilliga, lokalbefolkning som turister, med att städa stranden i Kuta. Samtidigt har man möjlighet att mingla med en rad surflegender som Mark Richards, Tom Caroll och Martin Potter som alla deltar i projektet. Men populärast är nog ändå de 100-tals nykläckta havssköldpaddor som släpps ut i sin naturliga miljö på strand och sakta kryper ner till det välkomnande havet.

Quiksilver Uluwatu Challenge – Big Bali Eco Weekend 

Läs mer om Big Bali Eco Weekend
» http://apps.coca-colaamatil.co.id/bbew/