Ishita Malaviya är Indiens första kvinnliga surfare. Under sin uppväxt i Mumbai var surfing inte någon vanlig företeelse, speciellt inte något som unga tjejer höll på med. Trots det drömde Ishita om att någon gång få lära sig surfa. Det skulle dock dröja till studietiden i Manipal, Karnataka strax söder om Goa som hon skulle få chansen att prova på surfing för första gången.

Kanske var Ishita inte den första kvinnan i Indien som stod på en surfbräda, men i varje fall den första som officiellt kallar sig surfare. Sex år har gått sedan första gången och nu jobbar hon som surfinstruktör och har grundat The Shaka Surf Club i den lilla fiskebyn Kodi Bengre på Indiens västkust.

”No words can describe the feeling of riding a wave. It’s almost like time slows down when you surf, and you’re living in that moment.” – Ishita Malaviya

Tillsammans med filmskaparen Dave Homcy och hans team deltar hon just nu i inspelningen av en ny dokumentärfilm som går under namnet ”Beyond The Surface”. Det är en film som utspelar sig längs Indiens sydkust och som dokumenterar hur surfing kan främja ekoturism och inte minst kvinnors självförverkligande i och utanför Indien. Genom linsen får möta lokalbefolkningen och se hur surfingen kan skapa glädje och hopp även för de mest utsatta i samhället.

Dave Homcy känner säkert de flesta surffilmsälskare till. Han har varit delaktig i en rad favoritfilmer som A Broke Down Melody, Sliding Liberia, Shelter, Surfwise, One Track Mind, El Mar Mi Alma och Come Hell or High Water. Har du inte sett samtliga bör du beställa dem omgående! Garanterad kvalitativ surfunderhållning..

En stor del av finansieringen till filmen ”Beyond The Surface” sker via donationer. Passa på att skänka en slant till projektet via gräsrotsfinansieringssiten Indiegogo. OBS! Endast ett fåtal dagar kvar.

http://www.indiegogo.com/projects/beyond-the-surface

 


Dave Homcy – ”Beyond The Surface” A Documentary Film Project

 


Ishita Malaviya: The Sea Sets Me Free!

 

Mer om filmen Beyond The Surface:
http://www.beyondthesurfacefilm.com/index.html

Beyond The Surface blogg:
http://beyondthesurfacefilm.tumblr.com/

Följ Ishita Malaviya på Twitter:
https://twitter.com/surFISHita